Μετά τις όμορφες στιγμές χαλάρωσης σε κάποιο όμορφο καλοκαιρινό προορισμό με παραθαλάσσια ταβερνάκια, ποικιλία από μεζέδες, παγωτά, γλυκά και κοκτέιλ, έρχεται η ώρα της επιστροφής και εκεί πλέον συνειδητοποιούμε, ότι προστέθηκαν 3-4 κιλά επιπλέον που πρέπει να χαθούν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί από εμάς πιστεύουμε, ότι με το να καταφύγουμε σε διάφορες εξαντλητικές και αποτοξινωτικές δίαιτες θα λύσουμε το πρόβλημα. Αντίθετα με αυτόν τον τρόπο απώλειας βάρους μόνο κακό μπορούμε να κάνουμε, αφού στερούμαστε βασικές ομάδες τροφίμων ρίχνοντας έτσι και τον βασικό μας μεταβολισμό.

epsitrofh apo tis diakopew kila 300x300 Πως να επανέλθετε στο φυσιολογικό σας βάρος σας μετά τις διακοπές

Θα αναφέρουμε πιο κάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές προκειμένου η επαναφορά στα κιλά να γίνει με τον σωστό τρόπο:

 

  • Να τρώτε καθιστοί, να καταναλώνετε μικρές μπουκιές μασώντας καλά απολαμβάνοντας την γεύση των τροφών.

 

  • Κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη για τσιμπολόγημα, να αποσπάτε την προσοχή σας με κάτι άλλο πχ. ένας περίπατος

 

  • Προσθέστε στην διατροφή σας μια ποικιλία σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και συμβάλλουν έτσι στον κορεσμό αλλά και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

  • Επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης που έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία από τα λευκά προϊόντα και μας κάνουν να νιώθουμε για περισσότερη ώρα χορτάτοι λόγω τις υψηλής περιεκτικότητας αυτών σε φυτικές ίνες

 

  • Προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετές ώρες προκειμένου να αποφύγετε τυχόν τσιμπολογήματα.

 

  • Καταναλώστε επαρκής ποσότητα νερού. Καθώς πολλές φορές η έλλειψη νερού δημιουργεί πείνα.

 

  • Ξεκινήστε να αθλείστε. Με το να εντάξετε σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και την δραστηριότητα τα αποτελέσματα θα είναι σαφώς μεγαλύτερα.

 
Show Buttons
Hide Buttons